Offline

Hur fungerar det med offline?

• Hej,

Du skriver "Om du använder WIFI med svenskt IP-nummer förlängs tiden automatiskt", vad innebär det? Jämförelse med om jag är utomlands?

xxx
  • Hej

Med svenskt IP menar vi att man sitter på en internetuppkoppling som är registrerad i Sverige.
    Detta gäller nästan alla internetuppkopplingar för privatpersoner där undantag för dem med special avtal.

Vissa Hotell och andra företag kan ha utländska IP adresser.

Finns filmerna om du klickar på ABC knappen?
    Om filmerna som finns där, så finns det en status knapp längst ned i vänstra hörnet på varje avsnitt, är denna grön så skall det gå att se på den, är den röd så har det hänt något fel vi nedladdningen.

Tomas
  • Hej allihopa,

Nu har vi lagom till sommaren förbättrat vi vårt offline-erbjudandet till att gälla konstant i 30 dagar från nedladdning så att ni enkelt kan se på era favoriter hela semestern, oavsett vart ni befinner er.

Vänligen uppdatera era appar i Google Play eller App Store.

Uppdateringen innehåller även Google Cast (Chromecast)-stöd även för iOS så att ni som har en sådan enkelt kan se alla era favoritfilmer på TV:n. Det finns sedan tidigare även för Android.

Den här veckan kommer vi även att fylla tjänsten med massor av nytt innehåll.

Trevlig sommar!

Jens Håkansta Affärsutveckling
  • Hejsan!

Man kan använda tjänsten utomlands.
    Dock endast genom mobiler och surfplattor då det inte går att logga in när man väl är utomlands.
    Detta är för att vi inte får sända vårt material utomlands.
    Men genom mobiler och surfplattor så kan man ladda ned material och se det i offline läge.

Tomas
  • Hej!

Ni har tidigare skrivit:
    "Med svenskt IP menar vi att man sitter på en internetuppkoppling som är registrerad i Sverige. Detta gäller nästan alla internetuppkopplingar för privatpersoner där undantag för dem med special avtal. Vissa Hotell och andra företag kan ha utländska IP adresser."

OM det är så att jag måste logga in i appen på nytt när jag är utomlands så kommer alltså inte appen att fungera och det kommer inte att vara möjligt att titta på de nedladdade filmerna?

xxx
  • Hej.

Tyvärr så går det inte att logga in på tjänsten om man är utomlands, då vi inte får sända vårat material utomlands.

Nils
  • Går det att sätta en spärr på logga ut/stäng avknappen? Kan nästan ge mig 17 på att den knappen kommer att användas av mitt barn och då är det liksom kört...

Vore bra om den är bakom knappen där man måste ange bollarnas färg.

xxx
  • Hej.

I nuläget så har vi inte den funktionen, men vi ska skicka detta vidare till våra utvecklare så får dom kolla på möjligheten till en senare version av appen.

Nils
  • Hej!

Går det inte att ladda ner filmerna från en vanlig laptop? Måste man vara inne i appen på tex en iPad?

xxx
  • Hej !

Det är på appen i surfplatta man kan ladda ner till offline läge.

Alex
  • Hej
    Varför kan man inte spara filmer offline på datorn (MacBook)?
    xxx
  • Hejsan!

Spara filmer offline går enbart att göra vid våra appar i dagsläget.
    Rasmus
  • Hej.

Om man vill spara filmer i offlineläge, går det då att placera dem på minneskortet i plattan?

xxx
  • Hej!

Tyvärr går det inte i nuläget spara filmerna på minneskortet.
    Jonas
  • Hur gör man för att ladda ner filmerna på appen så de sparas?
    Malin
  • Hej Malin,

Du går in på det avsnittet/filmen du önskar se så har du en knapp som ser ut som ett moln uppe i mitten av skärmen. Klickar du på den så laddas det ned.
    Sedan hittar du ditt nedladdade innehåll under fliken "Nedladdat" i ABC-menyn.

Mvh,
    Niclas
  • Varför kan man inte titta på sina nedladdade avsnitt utan surf? Vi kommer inte ens in i appen utan surf och även fast vi bara tittar på nedladdade avsnitt drar det ohyggligt mycket surf? 1 GB är slut inom en timma??
    Linda Göransson
  • Hej Linda,

Vi har nu undersökt detta och, som du, märkt att nedladdat innehåll drar på mobildatan även fast man går via nedladdat innehåll fliken. Vi har tagit detta vidare för att se vad det kan bero på.

För att undvika att mobildata används så kan du aktivera flygplansläge. Du kommer då fortfarande åt ditt nedladdade innehåll om du är sedan tidigare inloggad i appen.

Mvh,
    Niclas
  • Hej!
    Hur kommer det sig att jag inte kan ladda ner Djungelpuls på Ipaden? Andra program går bra att ladda ner.
    Louise
  • Hej Louise!

Vad är det som händer när du försöker ladda ner Djungelpuls, får du något felmeddelande, eller finns inte ladda ner funktionen för dig på just denna serie?
    Vad är det för enhet du använder där detta problem uppstår?

Med vänlig hälsning,
    Marcus
  • Hej!

Ladda ner funktionen är inte synlig som det är för de andra programmen. Jag laddar ner på Ipad, funkar inte på någon av våra Ipads eller Iphone. Andra program funkar fint.
    Louise
  • Hej Louise!

Jag prövade härifrån med våran iPad med iOS 11.4 och appversion 1.3.3 och där får jag fram nedladdningsknappen när jag trycker på dom 3 gula prickarna bredvid namnet på avsnittet.
    Kontrollera så att du inte har missat något uppdatering till appen.

Med vänlig hälsning,
    Marcus
  • Hej!

Tack för snabbt svar!

När jag trycker på de tre gula prickarna får jag upp nedladdningsknappen. Då får jag meddelandet ”tyvärr så är denna fil inte tillgänglig för nedladdning”. Ipaden är ny och Appen är senaste versionen.
    Louise
  • Hej Louise,

Skulle du kunna återkomma med SF Kids Play appversion samt vilken iOS som är installerad på din enhet så ska vi ta detta vidare.

Mvh,
    Niclas