Offline

Hur fungerar det med offline?

• Hej,

Du skriver "Om du använder WIFI med svenskt IP-nummer förlängs tiden automatiskt", vad innebär det? Jämförelse med om jag är utomlands?

xxx
  • Hej

Med svenskt IP menar vi att man sitter på en internetuppkoppling som är registrerad i Sverige.
    Detta gäller nästan alla internetuppkopplingar för privatpersoner där undantag för dem med special avtal.

Vissa Hotell och andra företag kan ha utländska IP adresser.

Finns filmerna om du klickar på ABC knappen?
    Om filmerna som finns där, så finns det en status knapp längst ned i vänstra hörnet på varje avsnitt, är denna grön så skall det gå att se på den, är den röd så har det hänt något fel vi nedladdningen.

Tomas
  • Hej allihopa,

Nu har vi lagom till sommaren förbättrat vi vårt offline-erbjudandet till att gälla konstant i 30 dagar från nedladdning så att ni enkelt kan se på era favoriter hela semestern, oavsett vart ni befinner er.

Vänligen uppdatera era appar i Google Play eller App Store.

Uppdateringen innehåller även Google Cast (Chromecast)-stöd även för iOS så att ni som har en sådan enkelt kan se alla era favoritfilmer på TV:n. Det finns sedan tidigare även för Android.

Den här veckan kommer vi även att fylla tjänsten med massor av nytt innehåll.

Trevlig sommar!

Jens Håkansta Affärsutveckling
  • Hejsan!

Man kan använda tjänsten utomlands.
    Dock endast genom mobiler och surfplattor då det inte går att logga in när man väl är utomlands.
    Detta är för att vi inte får sända vårt material utomlands.
    Men genom mobiler och surfplattor så kan man ladda ned material och se det i offline läge.

Tomas
  • Hej!

Ni har tidigare skrivit:
    "Med svenskt IP menar vi att man sitter på en internetuppkoppling som är registrerad i Sverige. Detta gäller nästan alla internetuppkopplingar för privatpersoner där undantag för dem med special avtal. Vissa Hotell och andra företag kan ha utländska IP adresser."

OM det är så att jag måste logga in i appen på nytt när jag är utomlands så kommer alltså inte appen att fungera och det kommer inte att vara möjligt att titta på de nedladdade filmerna?

xxx
  • Hej.

Tyvärr så går det inte att logga in på tjänsten om man är utomlands, då vi inte får sända vårat material utomlands.

Nils
  • Går det att sätta en spärr på logga ut/stäng avknappen? Kan nästan ge mig 17 på att den knappen kommer att användas av mitt barn och då är det liksom kört...

Vore bra om den är bakom knappen där man måste ange bollarnas färg.

xxx
  • Hej.

I nuläget så har vi inte den funktionen, men vi ska skicka detta vidare till våra utvecklare så får dom kolla på möjligheten till en senare version av appen.

Nils
  • Hej!

Går det inte att ladda ner filmerna från en vanlig laptop? Måste man vara inne i appen på tex en iPad?

xxx
  • Hej !

Det är på appen i surfplatta man kan ladda ner till offline läge.

Alex
  • Hej
    Varför kan man inte spara filmer offline på datorn (MacBook)?
    xxx
  • Hejsan!

Spara filmer offline går enbart att göra vid våra appar i dagsläget.
    Rasmus
  • Hej.

Om man vill spara filmer i offlineläge, går det då att placera dem på minneskortet i plattan?

xxx
  • Hej!

Tyvärr går det inte i nuläget spara filmerna på minneskortet.
    Jonas
  • Hur gör man för att ladda ner filmerna på appen så de sparas?
    Malin
  • Hej Malin,

Du går in på det avsnittet/filmen du önskar se så har du en knapp som ser ut som ett moln uppe i mitten av skärmen. Klickar du på den så laddas det ned.
    Sedan hittar du ditt nedladdade innehåll under fliken "Nedladdat" i ABC-menyn.

Mvh,
    Niclas
  • Varför kan man inte titta på sina nedladdade avsnitt utan surf? Vi kommer inte ens in i appen utan surf och även fast vi bara tittar på nedladdade avsnitt drar det ohyggligt mycket surf? 1 GB är slut inom en timma??
    Linda Göransson
  • Hej Linda,

Vi har nu undersökt detta och, som du, märkt att nedladdat innehåll drar på mobildatan även fast man går via nedladdat innehåll fliken. Vi har tagit detta vidare för att se vad det kan bero på.

För att undvika att mobildata används så kan du aktivera flygplansläge. Du kommer då fortfarande åt ditt nedladdade innehåll om du är sedan tidigare inloggad i appen.

Mvh,
    Niclas
  • Hej!
    Hur kommer det sig att jag inte kan ladda ner Djungelpuls på Ipaden? Andra program går bra att ladda ner.
    Louise
  • Hej Louise!

Vad är det som händer när du försöker ladda ner Djungelpuls, får du något felmeddelande, eller finns inte ladda ner funktionen för dig på just denna serie?
    Vad är det för enhet du använder där detta problem uppstår?

Med vänlig hälsning,
    Marcus
  • Hej!

Ladda ner funktionen är inte synlig som det är för de andra programmen. Jag laddar ner på Ipad, funkar inte på någon av våra Ipads eller Iphone. Andra program funkar fint.
    Louise
  • Hej Louise!

Jag prövade härifrån med våran iPad med iOS 11.4 och appversion 1.3.3 och där får jag fram nedladdningsknappen när jag trycker på dom 3 gula prickarna bredvid namnet på avsnittet.
    Kontrollera så att du inte har missat något uppdatering till appen.

Med vänlig hälsning,
    Marcus
  • Hej!

Tack för snabbt svar!

När jag trycker på de tre gula prickarna får jag upp nedladdningsknappen. Då får jag meddelandet ”tyvärr så är denna fil inte tillgänglig för nedladdning”. Ipaden är ny och Appen är senaste versionen.
    Louise
  • Hej Louise,

Skulle du kunna återkomma med SF Kids Play appversion samt vilken iOS som är installerad på din enhet så ska vi ta detta vidare.

Mvh,
    Niclas
  • Hej!
    Mitt barn har kollat på offlinematerial sen jag skaffade appen för drygt 1.5månader sen. I vår surfplatta utan simkort funkar det bra. Men i min mobil drar det surf även fast han kollar offline. Dragits 8GB på 40dagar utan att jag vetat om att surf skulle förbrukas av att se offline, jävligt surt för nu måste jag köpa ny surf för dyra pengar.. är inte själva grejen med offline att det inte ska gå åt någon surf?

/mkt besviken kund!
    Eleonor Setterberg
  • Hej

Offlineläget drar ingen surf om du har enheten i exempelvis flygplansläge,har du mobilsurf igång så använder appen surfen eftersom det finns en befintlig uppkoppling men då bör du även kunna se icke nedladdat material också.
    Karin
  • Okej, det finns inga planer på att ändra det? Hela poängen, och så som ni marknadsför appen är ju att man inte ska behöva slösa på sin surf när man ser offlinematerial!? Att jag skulle sätta min mobil i flygplansläge känns inte speciellt aktuellt, då är jag ju inte nåbar.

Mvh Eleonor Setterberg
    Eleonor Setterberg
  • Hej Eleonor,

Det problemet du beskriver har vi undersökt tidigare och det känns fel även för oss som sitter på supporten att det drar (en hel del) på surfen även fast du spelar ett avsnitt som är nedladdat.
    Som nämnt tidigare i denna tråd så har vi tagit detta vidare och väntar dessvärre fortfarande på svar från våra ansvariga över hur om det är en bugg eller om det helt enkelt ska vara så.

Tillsvidare, som min kollega nämnde, kan du använda flygplansläge på din mobila enhet för att undvika detta. Vi är medveten om problemet och undersöker det just nu.

Mvh,
    Niclas
  • Hejsan,

Ser att någon mer har problem med att ladda ner Djyngelpuls. Spelar ingen roll vilken enhet jag försöker på (allt uppdaterat) så får jag ett felmeddelande. Se bifogad bild. Mvh Sara

Sara
  • Hej Sara!

Beklagar detta.

Skulle du kunna återkomma med lite ytligare information.
    Enheter som du har testat med?
    iOS/Android version på enheten?
    App version?

Med vänlig hälsning,
    Marcus
  • Hej,

På min iPhone 6 är det iOS 11.4.1
    Version 1.3.3 på SF Kidsplay

Har provat Huawei, Sony, IPhone och ingen funkar att ta ner Djungelpuls.

Mvh Sara
    Sara
  • Hej Sara!

Tack för din information.

Jag ska ta detta vidare till våra tekniker så dom får undersöka detta.

Med vänlig hälsning,
    Marcus
  • Hej,

Går det inte att ladda ner till offlineläge via 3/4g? Vi är iväg på semester och har inte laddat ner innehåll innan vi åkte då vi inte har problem med begränsad surf. Däremot är det dålig täckning på vissa ställen och vi skulle vilja ladda ner för att se trots dålig täckning.  När vi trycker på nedladdning står det att man inte är Wi-fi ansluten och att nedladdningen ska avbrytas. Kan man gå runt detta så att man får ner innehållet när man har 3/4g täckning?
    Jonas Andersson
  • Hej Jonas,

Jag testade just nu att ladda ned ett avsnitt via mobildata 4G och det gick utmärkt på min Android-telefon. Använder du en Android- eller iOS enhet? Befinner ni er inom Sverige?
    Testat starta om telefonen/surfplattan?

Mvh,
    Niclas
  • Hej, använder en IPad. Vi är i Sverige och har startat om enheten men det funkar inte ändå.

Står som på bilden medan men nedladdningen startar aldrig.

Jonas Andersson
  • Hej Jonas!

Vi har nu kontrollerat detta med en iOS enhet och kan återskapa detta problem.
    Så jag ska ta detta vidare till våra utvecklare.
    Har du någon android enhet du kan använda dig utav istället? Då det fungerar där.

Med vänlig hälsning,
    Marcus
  • Hejsan,

Har era tekniker kommit fram till vad problemet är angående att det ej går att ladda ner Djungelpuls?

Mvh Sara
    Sara
  • Hej Sara!

Våra tekniker håller fortfarande på att felsöka problemet, det kan dröja en vecka eller två innan vi får en lösning på problemet.

Med vänlig hälsning
    Alexander
  • Hej!
    Kan man ställa in så att det inte är så lätt hänt att min lilla son klickar på radera-knappen på det nedladdade filmerna? Hade laddat ned lite som han kunde kolla på och efter ett tag så var det borta... misstänker då att han har tryckt på radera 🙁 Så typiskt när man lägger surf på att ladda ner till offline för att spara surf under resan...
    Mvh Evelina
    Evelina
  • Hej!

Ajdå. Nej, det finns dessvärre ingen sådan funktion i appen. Dock kan det vara en bra idé att lägga till en sådan, så vi har tagit detta vidare som förslag.

Vänligen,
    Anders
  • Okej, hade ju varit toppen om den knappen var mer svår att klicka på eller att det krävdes att man svarar på någon fråga för att det ska träda i kraft 😀
    Evelina
  • Hejsan,

Nu har det gått 4 veckor sedan jag fiskrecept första gången och redan den 6:e skrev någon annan in och fortfarande har ni ingen lösning. Snart säger jag upp abonnemanget är väldigt besviken. Vi skaffade SF Kids just för att kunna titta på  Djungelbeat offline. Börjar tröttna nu!

Mvh Sara
    Sara
  • Hej Sara!

Vi har fortfarande en felanmälan på det här och vi vet dessvärre inte i dagsläget när det blir löst.

Vänligen,
    Anders
  • Hej
    Jag har köpt Tårtgeneralen som jag vill ladda ner/ titta offline på.
    Hittar inte var jag ska trycka.
    M.v.h
    Kenneth
    Kenneth
  • Hej Kenneth!

Detta är en fråga för SF Anytime, inte SF Kids Play.

Hur som helst finns endast stöd för nedladdning i iPhone/iPad hos SF Anytime, så vi misstänker att du använder en annan typ av enhet.